BLOG

Kategória: Levendula, Dátum: 2015 december 7

p_43-lavender-tea1A nagymamám a levendulát arra használta, mint általában a nagymamák, mindig volt a szekrényében kis csokor, vagy párnácska. Ettől a szekrénynek Mami-illata lett, mindig friss, mindig tiszta. Nagymamáink korában a levendulát az illatáért használták. Nyugtató, fertőtlenítő hatását már a rómaiak is ismerték, innen a levendula neve: lavare, mosni. Az illóolajak ma is nagyon népszerűek, a mi oldalainkon is az egyik legkeresettebb termék a levendulaolaj. Párologtatáshoz, fürdőkhöz, masszírozáshoz használjuk.

Napjaink levendulás reneszánszában az illata után felfedezzük a levendula ízét is. Igen, a levendulának egészen más íze van, mint amilyen az illata. Vásárokon sokan meglepődnek, amikor nálunk megkóstolják a levendulaszirupot: az illatát ismerik jól, és szeretik, de nem tudták elképzelni, hogy milyen lehet az íze.  A szirup sokféleképpen használható, készíthetünk belőle szörpöt, koktélt, a forraltbort izgalmasan feldobja, gyümölcssalátákhoz, müzlibe, joghurtba, sajtokkal érdekes, új ízeket találhatunk.

A levendula a sós ízek mellé is jól illeszkedik. A saláták öntetéhez jól harmonizál az ecettel és a mustárral. Levendulás sót használunk a markánsabb húsokhoz, bárányhoz, birkához, de akár a marhához is. Amikor kikísérleteztük a levendulás ecetünket, akkor a levendulaágyon érlelt almaecet színe annyira megfogott, hogy alig tudtam letenni a kis üveget. A kedvencem a levendulatea, békés, nyugodt estét hoz, haromikus, kicsit fanyar, gyümölcsös ízével elkísér Álomországba.

Már dolgozunk a weboldalunk átalakításán, és még karácsony előtt lesznek részletes felhasználási ötletek és receptek a termékeinkhez.