BLOG

Kategória: Levendula, Dátum: 2016 augusztus 6

Levendulás őszibarackbefőtt

Hozzávalók 4 befőttes üveghez: 1.5 kg őszibarack (közepesen érett), 40 dkg cukor, 1 l víz, 6 db levendula (levendulavirág). A szirup hozzávalói: 1 liter víz, 40 dkg cukor.

levendulas_barackbefottElkészítés: A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat. Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Közben elkészítjük a szirupot, a vizet a cukorral felforraljuk. A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk. Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.