TERMÉKEINK

so_viraggal
levendulás-sólevendulás-só-nagy

Levendulás só

A francia konyha új nagy kedvence a frissen őrölt levendulás só. Testesebb húsokhoz, kacsához, bárányhoz, markáns ízekhez ajánljuk, érdekes ellensúlyként a levendulás sót. Felhasználás előtt mozsárban törjük össze a szükséges mennyiséget, aromáját így adja ki legjobban.

1.200 Ft

Termékleírás

Nagyon jól illik a libamájhoz és sült zöldségekhez. Izgalmas eredményt ad szelet húsokkal, steakkel, vagy grillezett ételeknél, roston, nyárson, vagy WOK-ban.

A húsokat bekenjük az összetört fűszersóval és a hús vastagságától függően 1-4 óra múlva sütjük ki. A csontos húsokat (pl. csibecomb) a csontok körül erősebben sózzuk be.

A só és a levendula házassága azért előnyös, mert erősítik egymás fertőtlenítő, tiszító hatását.  A sót és a fűszeres sókat is felhasználják még – az ételek sózásán kívül méregtelenítő ivókúrához, inhaláláshoz, bőr, és arcápoláshoz, meleg pakolás, vagy borogatáshoz, száj, és fog ápolására.