TERMÉKEINK

viaigrette_salataval
vinaigrettevinaigrette-nagy

Vinaigrette à la lavande

A klasszikus provance-i mártás valóságos ízutazás. Amikor megkóstoljuk, először az édes, aztán a savankás, utána a csipős és végül a csalafinta levendulás ízek jönnek elő. Levendulasziruppal, szárított levendulavirággal, extraszűz olívaolajjal, balzsamecettel, dijon-i mustárral készítjük. A téli salátákhoz, endíviához, kínai kelhez, és húsokhoz ad új lendületet.

1.500 Ft

Termékleírás

A vinegraitte mártást a nagymamámtól tanultam. Évente egyszer, április végén édesanyám születésnapjára párolt spárgasalátát készített, vinegraitte mártással. A spárga nem volt izgalmas, de a mustár, az olaj és az ecet keveréke nagyon finom volt. Pedig akkor, a hatvanas-hetvenes években csak étolajból, sima ecetből és globus mustárból készítette. A sok szeretet pótolta a nemesebb alapanyagokat.

Ezt a mártást szűz olívaolajjal, finom balzsamecettel és eredeti dijon-i mustárral készítem. A végén levendulasziruppal öntöm fel, és összetört levendulavirággal, sóval ízesítem. Mi húsokkal, sajtokkal is esszük.